Изграждане на вътрешна и външна спортна настилка в училище в Етрополе

Изграждане на вътрешна и външна спортна настилка в училище в Етрополе

В Етрополе нашите специалисти от Dias Playgrounds бяха изправени пред двойна задача – да се направи спортна настилка на вътрешен училищен салон и външна игрална настилка при открита спортна площадка.

Първо бе взето решението с управата на училището за материалите за настилката. За вътрешния салон с площ 170 кв. метра без избрана винилова настилка, а за външната спортна площадка бе избрана акрилна настилка, която да покрие площ от 100 кв. метра. Виниловият под и акрилната настилка бяха осигурени от Dias Flooring.

Особености на обекта

За разлика от други обекти, където има работа само във вътрешна среда или само на открито, тук имаше задачата да се направи вътрешна настилка във физкултурния салон в училището в Етрополе, но и да се направи външна настилка, в двора на училището, която да осигури безопасно пространство за спортни занимания. Тоест трябваше да се постигне една кохерентност на двата обекта и съотносителност спрямо особеностите на вътрешната среда в салона и особеностите на училищния двор. И този път екипът майстори на Dias Playground бяха безупречни в изпълнението на двете различни спортни площадки.

Изграждане на винилова спортна настилка в салона

За училищния салон беше използвана винилова настилка, която е отличен избор за такива спортни обекти. Виниловите подове предлага изключителна издръжливост и удобство за спортните игри, които се упражняват в салоните. Тя също така е лесна за почистване и поддържане, което я прави идеален избор. След нейната направа в училищния салон може да се играе баскетбол, волейбол, хандбал и да се изпълняват всички спортни задания от училите по физически, които са част от учебната програма.

полагане на винилова настилка

Изграждане на акрилна настилка в училищен двор

За разлика от виниловия под, който се инсталира сравнително лесно. Външните настилки изискват по-сложна технология на инсталация, за да могат да се осигурят издръжливост и дълготрайност, условия за спорт, но и щадяща настилка за спортуващите.

В този смисъл акрилната настилка е едно от най-ефективните решения за такива спортни обекти, където субстратът е бетон, върху който може да се постави акрилната настилка. Отново към проекта бе подходено стандартно – с подготовка на повърхността и последващото нанасяне на акрилната боя според най-ефективната технология. Крайният резултат без червен пласт от настилка, който да осигури последващото завършване на площадката.

Ние разбираме важността на качествената настилка за спортните съоръжения, затова се грижим за изпълнението на всеки проект с внимание към детайлите и качеството. Ако и вие имате подобни строителни предизвикателства или нужда от наши услуги, не се колебайте да се свържете с нас. Ние сме готови да ви помогнем да създадете идеалното пространство за физическа активност и спорт.